ارسال کد تایید

شماره تلفن همراه خود را وارد کنید

ورود کاربر

شماره تلفن همراه

رمز عبور

×
کژاته
کژاته نامه مقالات تجربی خواص و ویژگی روغن مورینگا

خواص و ویژگی روغن مورینگا

مردم در هر منطقه‌ی دنیا از مواد ویژه‌ای برای درمان بیماری‌های خود استفاده می‌کردند. یکی از پرکاربردترین محصولات گیاهی که در مناطق سردسیر استفاده می‌شود روغن است. مردم بومی تبت از روغن مورینگا برای درمان بسیاری از بیماری‌های واگیردار استفاده می‌کنند. خواص اعجاب‌انگیز این روغن باعث شده که یکی از محبوب‌ترین روغن‌ها در صنعت آرایشی بهداشتی شده است.

در این مقاله به بررسی ویژگی‌های روغن مورینگا و خواص آن خواهیم پرداخت.

<ol>

  • <strong> </strong><strong>مورینگا اولیفرا، درختی کوچک، بومی کوه‌های هیمالیا </strong>

</ol>

روغن مورینگا را از <strong>میوه‌ی</strong> درخت چوب طبل یا همان ترب کوهی می‌گیرند. روغن مورینگا به نام روغن بن نیز در بسیاری از نقاط دنیا شناخته می‌شود. تقریباً تمامی قسمت‌های درخت مورینگا، ازجمله دانه‌ها، ریشه‌ها، پوست، گل‌ها و برگ‌های آن برای کاربردهای تغذیه‌ای، صنعتی یا دارویی قابل‌استفاده است.

<ol start="2">

  • <strong> </strong><strong>روغن مورینگا، روغنی باستانی</strong>

</ol>

 مصریان در 6000 سال پیش از میلاد، از خواص روغن مورینگا آگاه بودند. روغن مورینگا یک ترکیب مهم در فرآیند مومیایی نمودن در مصر باستان بود.

<br /><br />

<ol start="3">

  • <strong>ترکیب شیمیایی مورینگا </strong>

</ol>

دانه‌های مورینگا روغن و <strong>ترکیبات تغذیه‌ای</strong> بسیاری دارد.ازجمله‌ی این مواد : <strong>چربی‌های غیراشباع، پروتئین، استرول‌ها و توکوفرول ها</strong> هستند. اسیدهای‌چرب اصلی روغن مورینگا شامل: اسید اولئیک  اسید پالمیتیک و اسید دوکوزانوئیک است. از طرفی وجود اسید اسکوربیک در ترکیبات روغن مورینگا خواص تغذیه‌ای آن را به‌شدت افزایش داده است.

<br /><br />

<ol start="4">

  • <strong> </strong><strong>مورینگا ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد</strong>

</ol>

رژیم غذایی خیلی از مردم در کشورهای درحال‌توسعه، فاقد ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین ضروری به مقدار لازم است. در این کشورها، مورینگا اولیفرا می‌تواند منبع خوبی برای تأمین مواد مغذی ضروری باشد. پودر مورینگا را می‌توان به نوشیدنی اضافه کرد و یا به‌صورت چای مصرف نمود. از کپسول‌های مکمل حاوی مورینگا نیز می‌توان به‌عنوان مکمل طبیعی در داروها استفاده کرد.

<ol start="5">

  • <strong> </strong><strong>روغن مورینگا، روغن‌پایه تولید عطر </strong>

</ol>

از شش هزار سال پیش، روغن مورینگا جز مهم‌ترین روغن‌های پایه تولید عطر بوده است. روغن مورینگا به علت <strong>جذب بالای رایحه اسانس</strong>، باعث می‌شود عطر رایحه خود را سریع از دست ندهد. 

معمولاً روغن مورینگا را <strong>با هل هندی و صمغ درخت </strong>ترکیب می‌کردند. عطر حاوی روغن مورینگا بسیار گران‌بهاست و درگذشته توسط طبقه‌های بالا و جامعه اشرافیت استفاده می‌شد. در مصر باستان از عطرهای با پایه روغن مورینگا در قبرها و برای مومیای کردن استفاده می‌کردند.

<br /><br />

<ol start="6">

  • <strong> </strong><strong>استفاده از روغن مورینگا به‌عنوان سوخت سالم</strong>

</ol>

روغن مورینگا یا روغن نفت،  همان نفت باستانی است. از روغن مورینگا در فانوس و فلر استفاده می‌شد، زیرابه هیچ‌وجه دود نمی‌کند. در سال 2001روغن مورینگا برای اولین بار به‌عنوان سوخت در موتورهای احتراق داخلی استفاده شد و همچنان استفاده از آن به‌عنوان سوخت زیستی، در حال بررسی است. 

<ol start="7">

  • <strong> </strong><strong>روغن مورینگا مناسب برای روغن‌کاری </strong>

</ol>

روغن مورینگا برای روغن‌کاری ماشین‌آلات بسیار کوچک مانند ساعت استفاده می‌شود، زیرا بسیار پایدار و روان است. روغن مورینگا تصفیه‌شده‌ی شفاف می‌تواند به حالت سیال باقی بماند و زود جامد نمی‌شود.

<br /><br />

<ol start="8">

  • <strong>استخراج روغن مورینگا</strong>

</ol>

دانه مورینگا هسته نسبتاً نرمی دارد، ازاین‌رو روغن آن را می‌توان توسط <strong>پرس اسپیندل یا پرس بریج</strong> استخراج کرد. استخراج توسط حلال هم در تولید روغن مورینگا کاربردی است ولی به دلیل احتمال باقی ماندن مواد شیمیایی در محصول نهایی روغن محبوبیت کمتری دارد. در کل پرس سرد یکی از بهترین روش‌های استخراج روغن مورینگا از دانه‌ی آن است.

<ol start="9">

  • <strong> </strong><strong>تاریخ انقضای طولانی‌مدت روغن مورینگا</strong>

</ol>

روغن مورینگا ماندگاری نسبتاً طولانی تا حدود 1 سال دارد. بااین‌حال، باید هر مخلوط روغن را در شیشه در دمای اتاق و در فضای تاریک نگهداری کنید تا از فاسدشدن آن جلوگیری کنید.اما روغن مورینگا تصفیه‌شده را می‌تواند تا 5 سال به‌خوبی نگهداری کرد. 

<ol start="10">

  • <strong>استفاده از روغن مورینگا برای پوست</strong>

</ol>

روغن مورینگا برای افرادی که پوست خشک دارند، یک گزینه عالی است. از آنجایی روغن مورنیگا حاوی اسید اولئیک بالایی ست، یک آب‌رسان فوق‌العاده بوده و برای استفاده در محصولات مختلف آرایشی‌وبهداشتی پیشنهاد می‌شود.

<ol start="11">

  • <strong> </strong><strong>روغن مورینگا و محافظت از مو</strong>

</ol>

روغن دانه مورینگا برای محافظت از مو در برابر رادیکال‌های آزاد مفید است. مورینگا حاوی پروتئین‌های ست که در ترمیم موها تأثیرگذار هستند.

<ol start="12">

  • <strong> مورینگا خاصیت ضدالتهابی دارد</strong>

</ol>

استفاده از مورینگا می‌تواند در درمان عفونت‌ها و زخم‌های پوستی، موفقیت‌آمیز باشد. خاصیت آنتی‌بیوتیکی و ضد باکتریایی مورینگا می‌تواند به مهار رشد پاتوژن های مختلف کمک کرده و مقدار زیاد ویتامین B آن به هضم غذا کمک می‌کند. درنتیجه در درمان بیماری‌هایی مثل ورم معده می‌تواند مؤثر باشد.

<ol>

  • <strong> </strong><strong>روغن مورینگا</strong>، <strong>پیشگیری و درمان سرطان</strong>

</ol>

عصاره مورینگا حاوی نیاسینامید است. این ماده از پیشرفت سرطان جلوگیری می‌کند. درواقع این ماده به پروتئین‌های سطح سلول سرطانی می‌چسبد و به آن‌ها پیغام عدم تکثیر می‌دهد.

 

پودر عصاره دانه مورینگا تقریباً به‌طور کامل محلول در آب بوده و رنگ آن کمی زرد است (نسبت به سایر عصاره‌های مورینگا، بسیار کمتر مایل به سبز و قهوه‌ای است)

<strong>استفاده از روغن مورینگا در دوران بارداری توصیه نمی‌شود</strong>

 در دوران بارداری استفاده از ریشه، پوست یا گل مورینگا ممکن است اثرات جانبی به همراه داشته باشد. مواد شیمیایی موجود در ریشه، پوست و گل‌های مورینگا باعث انقباض رحم می‌شوند. در طب سنتی، از ریشه و پوست این گیاه برای سقط‌جنین استفاده می‌شد. هنوز هم مدارک محکمی راجع به بی‌خطر بودن آن برای خانم‌های باردار پیدا نشده است.

 

<strong>مصرف چه مقدار از روغن مورینگا در روز مفید است؟</strong>

 به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوماً بی‌خطر نیستند و مقدار مصرفی آن‌ها اهمیت بسزایی دارد. هیچ‌یک از مکمل‌های مورینگا از سوی  FDA  تائید نشده است. بااین‌وجود، محصولات مورینگا که حداقل در یک آزمایشگاه مورد تائید  FDA  تولیدشده‌اند، از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و توسط شرکت معتبرتری فروخته می‌شوند.  به‌هرحال لازم است پیش از استفاده، به دستورالعمل روی برچسب محصول توجه نموده و با داروساز یا پزشک یا سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی مشورت نمائید.

 

روغن مورینگا یکی دیگر از شگفتی‌های طبیعت است که از گذشته موردتوجه اطبا بوده است. استفاده از آن در تولید عطر رایج بوده و هم‌اکنون نیز بسیاری از تولیدکنندگان رایحه‌های لوکس از آن استفاده می‌کنند. خواص درمانی روغن مورینگا نیز غیرقابل‌انکار است. خاصیت آنتی­باکتریالی و ضد قارچی آن از بروز بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند و می‌توان از آن برای درمانی بسیاری دیگر استفاده کرد.

 

مقالات مشابه
 
مقاومت روغن برنزه در برابر آفتاب
ماساژ
شماره تماس
+98(21)58226

آدرس ایمیل
info@kejateh.com
آدرس
تهران، خیابان ملاصدار، خیابان شیراز جنوبی، کوچه یاس پلاک 8 واحد 1