ارسال کد تایید

شماره تلفن همراه خود را وارد کنید

ورود کاربر

شماره تلفن همراه

رمز عبور

×
کژاته
کژاته نامه مقالات تجربی روغن درخت چای، 8 خاصیت شگفت انگیز

روغن درخت چای، 8 خاصیت شگفت انگیز

آکنه‌های پوستی در هر دوره­ای از زندگی آزار­دهنده هستند. یکی از بهترین روش­های جلوگیری و درمان آن استفاده از محصولات ضدآکنه است. تولیدکنندگان در فرمولاسیون محصولات ضدآکنه از آنتی­باکتریال­ها برای جلوگیری از گسترش میکروب­ها استفاده می‌کنند. این­روزها از روغن درخت­چای در بسیاری از محصولات ضدآکنه به‌عنوان آنتی‌بیوتیک طبیعی استفاده می‌شود.

اما روغن درخت­چای چگونه می‌تواند با آکنه مبارزه کند؟

چه ویژگی‌های باعث ایجاد این خواص در روغن درخت­چای شده است؟

در این مقاله به بررسی 8 ویژگی روغن درخت چای می‌پردازیم که باعث ایجاد خواص سحرآمیز آن شده­است.

  1. روغن درخت چای، گرفته‌شده از درخت چای استرالیایی

استرالیا و نیو ساوت ولز، خاستگاه درخت‌های کوتاهی از خانواده‌ی Myrtaceae هست. این درخت‌ها در ساحل باتلاقی جنوب شرقی استرالیا می‌رویند که روغن استخراج‌شده از تقطیر بخار برگ‌های آن به نام روغن کاجوپات یا روغن درخت چای شناخته می‌شود. روغن درخت چای از سال‌های خیلی دور توسط مردم بومی منطقه استفاده می‌شد اما آن را به اسم ملالوکا آلترنیفولیا ( Melaleuca alternifolia ) می‌شناختند.

  1. روغن درخت چای حس سبکی دارد

چگالی این روغن در محدوده‌ی پایینی است. سبک بودن روغن تی‌تری باعث می‌شود که به‌راحتی بتوان از آن برای پوست­ومو استفاده کرد و حس سنگینی خیلی از روغن‌ها را بر روی پوست ندارد.

  1. روغن درخت چای در عطرسازی استفاده می‌شود

از روغن درخت چای رایحه­ای مشابه عطر کافور استشمام می‌شود. به خاطر این‌که روغن تی­تری به میزان اندک در حلال‌های قطبی حل می‌شود، در عطر­سازی کاربرد فراوانی دارد. بسیاری از برند­های عطر­­سازی از روغن تی­تری یا روغن درخت­چای در عطرهای با پایه‌ی روغن استفاده می‌کنند. زیرا رایحه‌یcamphoraceous  خواص درمانی زیادی دارد و درعین‌حال تندی آن مشابه کافور نیست.

  1. برگ درخت چای از دوران بومیان برای درمان استفاده می‌شد

ملالوکا الترنیفولیا، درخت کوچکی است که برگ­های آن غدد برجسته دارد. غدد برجسته‌ی برگ درخت چای حاوی روغن آن است که از دوران بومیان در نیو سات ولز، در طب سنتی آن منطقه استفاده می‌شد.

  1. روغن درخت چای ضدعفونی‌کننده است

این روغن به دلیل داشتن α-Pinene  و viridiflorol خواص ضد میکروب و التیام‌بخشی از خود نشان می‌دهد. به همین دلیل روغن درخت چای در درمان انواع بیماری‌های موضعی ناشی از قارچ و باکتری مؤثر است. همچنین این روغن به دلیل وجود limonene  و eucalyptol می‌تواند از رشد حشراتی مانند شپش جلوگیری کند.

  1. از روغن درخت چای در محصولات آرایشی­و­بهداشتی استفاده می‌شود

از روغن درخت چای برای انواع محصولات تسکین‌دهنده سرماخوردگی و سینوزیت و برونشیت، پاک‌کننده آکنه، کاهش‌دهنده تحریکات پوستی، بهبود زخم و از بین برنده قارچ ناخن می‌توان استفاده کرد. روغن تی­تری قابل‌استفاده در انواع ژل، شامپوها، دهان‌شویه‌ها، افشانه‌ها و کرم‌هاست.

  1. یخچال، محل نگهداری روغن درخت چای

محیط یخچال معمولاً تاریک و همیشه خنک است. این مسئله باعث می‌شود که از اکسید شدن روغن جلوگیری شود. درنتیجه یخچال یکی از بهترین مکان‌ها برای نگهداری روغن درخت­چای یا تی‌تری است. هرچند می‌توان بیرون از یخچال هم از روغن درخت‌چای نگهداری کرد ولی لازم است تا برای جلوگیری از رسیدن نور خورشید به روغن، آن را در یک بطری شیشه‌ای آمبر (کهربایی‌رنگ) نگهداری کنید.

  1. عوارض مصرف روغن درخت‌چای

عطرمایه درخت‌چای عموماً بی‌خطر است. ولی باوجود خواصِ ضدالتهابیِ روغن درخت‌چای به دلیل وجود ترکیبات ضد میکروبی در آن، احتمال حساسیت پوستی بعد از استفاده وجود دارد. پس بهتر است تحت نظر پزشک استفاده شود. از تماس با چشم‌ها، گوش‌های داخلی و نواحی حساس خودداری شده و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

ترکیبات درخت­چای که خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی دارند محبوبیت زیادی در بین مصرف‌کننده‌ها پیداکرده است. استفاده‌ی آسان از روغن درخت‌چای باعث شده تا بتوان از آن در فرمولاسیون‌ها و محصولات متفاوتی استفاده کرد. آشنایی با ویژگی‌های روغن درخت‌چای در استفاده از آن به بهترین نحو ،کمک شایانی خواهد کرد.

 

 

 

 

مقالات مشابه
 
مقاومت روغن برنزه در برابر آفتاب
ماساژ
شماره تماس
+98(21)58226

آدرس ایمیل
info@kejateh.com
آدرس
تهران، خیابان ملاصدار، خیابان شیراز جنوبی، کوچه یاس پلاک 8 واحد 1