ارسال کد تایید

شماره تلفن همراه خود را وارد کنید

ورود کاربر

شماره تلفن همراه

رمز عبور

×
کژاته
کژاته نامه مقالات تجربی روغن آرگان کژاته و  14 ویژگی که باید بدانید

روغن آرگان کژاته و  14 ویژگی که باید بدانید

 

روغن ارگان در بسیاری از محصولات پرکاربرد آرایشی و بهداشتی مثل مرطوب کننده ها و سرم ها استفاده می شود. هرروز به تعداد برند­­هایی که محصول حاوی روغن آرگان تولید می کنند، اضافه می شود. روغن آرگان با وجود آنکه روغن بومی مراکش و هند است اما آوازه ی آن به تمام دنیا رسیده. امروزه همه­ی مصرف­کنندگان دوست دارد برچسب محصولی که خریداری می کنند روغن آرگان را در بین ترکیبات خود داشته باشد. اما دلیل این حد از تقاضا چیست؟

ویژگی­هایی مثل ترکیبات اسید چرب و درصد آن باعث به وجود آمدن این خواص شگفت­انگیز شده که در این یادداشت به بررسی آن می‌پردازیم.

  1. روغن آرگان برگرفته از هسته‌ی میوه‌ی درخت آرگانیا اسپینوزا

جنوب مراکش مرکز پرورش گیاه Argania spinose ست. باکیفیت‌ترین روغن ارگان از خانواده­ی Sapotaceae این گیاه استخراج می‌شود که عمده‌ی این‌گونه در کشور مراکش رشد می‌کنند. درنتیجه محصول روغن ارگان مراکش باکیفیت‌ترین روغن آرگان در سراسر جهان کرده است.

  1. روغن آرگان، رنگ زرد طلایی

روغن آرگان باکیفیت به رنگ زرد با نت طلایی است. به همین دلیل در میان بسیاری از مردم به نام طلای مایع معروف است.

  1. میوه‌ی درخت آرگانیا اسپینوزا نوعی توت وحشی ست.

میوه‌ی درخت آرگانیا اسپینوزا یک پوشش بیرونی گوشتی دارد. هسته سخت آن حاوی دانه‌ای شبیه به بادام است که روغن آرگان از آن استخراج می­شود. دانه ی هسته درخت آرگانیا به‌طور مستقیم در غذا استفاده نمی­شود ولی روغن آن برای آشپزی نیز کاربرد دارد. پوسته‌ی شکسته‌ی هسته گیاه Argania spinose به‌عنوان سوخت توسط بومیان منطقه استفاده می‌گردد. برگ درخت آرگانیا اسپینوزا نیز به‌عنوان خوراک بزها و شترها مصرف می‌شود. تولیدکنندگان مراکشی، گوشت دانه را به‌صورت مکانیکی بدون خشک‌کردن از میوه جدا کرده و از آن به‌عنوان خوراک دام استفاده می‌کنند.

  1. بوی منحصربه‌فرد روغن آرگان

روغن آرگان بویی خاصی دارد که به‌راحتی از دیگر روغن‌ها قابل‌تفکیک است. بوی خام و آجیلی روغن آرگان یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن است که باعث می‌شود به‌راحتی بتوان ناخالصی را در آن تشخیص داد. ترکیب روغن‌های گوناگون با روغن آرگان بوی آجیلی آن را کم می‌کند. به همین دلیل در بسیاری از سرم‌های مو با اضافه کردن اسانس، این بوی آجیلی را به آن اضافه می‌کنند.

  1. ترکیبات روغن آرگان:

روغن باکیفیت خالص آرگان از کاروتن ها (37%)، توکوفرول ها (8%)، الکل های تری ترپن (20%)، استرول ها (29%) و زانتوفیل ها (5%) ساخته شده است.

در روغن آرگان فوق بکر، سطح توکوفرول بین 600 تا 900 میلی‌گرم بر کیلوگرم است. توکوفرول اصلی موجود در روغن آرگان، - γتوکوفرول (بین 81 تا 92%) است که یک عامل آنتی اکسیدانی قوی است.

 

  1. روغن آرگان و ارزش تغذیه ای

روغن آرگان سرشار از ویتامین E یا توکوفرول است، یک ویتامین محلول در چربی که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی برای کاهش اثرات مخرب رادیکال های آزاد عمل می کند.

سایر ترکیبات موجود در روغن آرگان مانند CoQ10، ملاتونین و استرول های گیاهی نیز در افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی این روغن شگفت انگیز نقش دارند.

  1. روغن ارگان روغنی خوراکی ست

با وجود بالا بودن نقطه­ی دود روغن آرگان (420 درجه فارنهایت)، استفاده از آن برای سرخ کردن پیشنهاد نمی­شود؛ اما می توان از آن برای پخت و پز استفاده کرد. بسیاری از آشپز های خبره از این روغن برای افزایش عطر و طعم آجیلی در غذای خود استفاده می کنند که به دلیل وجود اسید چرب اولئیک باعث افزایش ارزش تغذیه­ای آن غذا می شود.

«اسید چرب اولئیک، یک اسید غیر چرب اشباع است که به کاهش سطح LDL خون (کلسترول بد) کمک می کند.»

 

  1. روغن آرگان فواید زیادی برای سلامت دارد
  •         دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی
  •         تقویت  سلامت قلب
  •         مفید برای دیابت
  •         دارای اثرات ضد سرطانی
  •         کاهش دهنده خطرات قلبی عروقی

 

  1. روغن آرگان در لوازم آرایشیِ زیادی استفاده می شود

از سال 2000 روغن آرگان به طور گسترده­ای در لوازم آرایشی و مراقبت از مو استفاده شد. از سال 2018 تولیدکنندگان به این نتیجه رسیدند که محصولات تخصصی با پایه ی روغن آرگان را به بازار عرضه کنند به این دلیل مصرف این روغن در مدت زمان کوتاهی در جهان افزایش پیدا کرد. محصولاتی مثل کرم های صورت آرگان، روغن و برق لب های حاوی آرگان، شامپو محافظت کننده از موی آرگان، مرطوب کننده ها و صابون ها هستند.

 

  1. فواید روغن آرگان برای پوست

روغن ارگان برای تمام پوست ها مفید است و همه می­توانند از ان استفاده کنند که از جمله ویژگی های معجزه اسای این روغن است. این روغن می تواند:

  •         از پوست در برابر آسیب خورشید محافظت می­کند
  •       پوست را مرطوب نگه دارد
  •         برخی از بیماری های پوستی ناشی از عفونت (مثل آکنه) و زخم را درمان کند
  •         تسکین دهنده درماتیت آتوپیک است
  •         و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان زیاد دارای خاصیت ضد پیری ست.

 

  1. فواید روغن آرگان برای مو
  •        ایجاد براقیت بالا
  •          کنترل موخوره از طریق حفظ رطوبت مو
  •         محافظت در برابر آسیب ناشی از حرارت سشوار و اتو
  •         درمان شوره سر
  •         حفظ رنگ مو
  1. استخراج روغن آرگان

برای استخراج روغن آرگان، ابتدا هسته های میوه آرگان را در هوای آزاد خشک می­کنند. سپس تفاله گوشتی آن را جدا کرده و دانه ی هسته را جهت روغن کشی به بخش مربوطه منتقل می کنند. رغن ارگان با کیفیت با روش کلد پرس و بدون هیچ گونه قرایند اضافه ی دیگر تولید می شود.

 

  1. بسته بندی و نگهداری از روغن آرگان

 شیشه کهربایی از روغن آرگان در برابر نور محافظت می­کند. مهاجرت از شیشه به روغن اتفاق نمی افتد و به این ترتیب می توان حداقل 24 ماه پس از تاریخ تولید و حتی بیشتر از روغن آرگان نگهداری کرد. هرچند بسته بندی های دیگر مانند پلاستیک و فلز هم برای بسته بندی رغن آرگان استفاده می شود، اما شیشه به دلیل حداقل آسیب به محیط زیست بهترین انتخاب است.

 

  1. عوارض روغن آرگان
  • حالت تهوع، اسهال، نفخ و از دست دادن اشتها در صورت مصرف خوراکی
  • واکنش های پوستی مانند بثورات یا جوش های آکنه.
  •  
مقالات مشابه
 
مقاومت روغن برنزه در برابر آفتاب
ماساژ
شماره تماس
+98(21)58226

آدرس ایمیل
info@kejateh.com
آدرس
تهران، خیابان ملاصدار، خیابان شیراز جنوبی، کوچه یاس پلاک 8 واحد 1